65.000 de inotatori rusi au sarit in apa inghetata (-25C), pentru a sarbatori botezul lui Hristos

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
65.000 de inotatori rusi au sarit in apa inghetata, pentru a sarbatori botezul lui Hristos

Mii de rusi ortodocsi (respectand calendarul Iulian) au sarbatorit Boboteaza, marti 19 ianuarie 2010, scufundandu-se In apele reci din lacuri, rauri sau locurile special amenajate – o ceremonie dedicata botezului lui Iisus Hristos.


©Culegere de date, traducere, interpretare si adaptare text: Lacasuri Ortodoxe

La miezul noptii, In noaptea dintre 18 si 19 ianuarie, In fiecare an, ceremonia are loc In Intreaga lume ortodoxa pe stil vechi, inclusiv In Rusia, credinciosii urmarind totodata si efectele miraculoase ale apei sfintite.

Ministerul Situatiilor de urgenta, din Moscova, a declarat marti, 19 ianuarie 2010, ca se astepta la 65.000 de Inotatori In capitala Rusiei.

Noaptea, aproximativ 200 de credinciosi, In tricouri sau Imbracati In camasi albe lungi s-au adunat la clubul de golf aflat la marginea Moscovei, la -25 ° C, "pentru a plonja In raul Iordan", o spartura In forma de cruce, cioplita In gheata special pentru aceasta ocazie.

©Culegere de date, traducere, interpretare si adaptare text: Lacasuri Ortodoxe

Dupa-amiaza tarziu, In Moscova, erau deja instalate locuri special amenajate, dedicate botezului, deschise, sub cerul liber, pentru cei care doreau sa savarseasca acest ritual, In apropierea Kremlinului.

Religia ortodoxa, In Rusia, cunoaste un nou mare avant, dupa caderea URSS-ului, In care ateismul a fost un element central al ideologiei oficiale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.