Spargere in Moscheea din Montbeliard – cutiile milei au fost furate

Lacasuri Ortodoxe: din Besancon
Spargere in Moscheea din Montbeliard

Doua cutii ale milei au fost furate din Moscheea din Montbeliard (Doubs), ca urmare a intrarii prin efractie, In noaptea de luni spre marti (4-5 ianuarie 2010), dar anchetatorii cred ca acest jaf nu are conotatii rasiste, a declarat miercuri o sursa din politie.


Spargere in Moscheea din Montbeliard – cutiile milei au fost furate

In noaptea de luni spre marti, una sau mai multe persoane au spart o fereastra aflata in spatele moscheii, situata In afara orasului Montbeliard (Doubs), patrunzand In interiorul acesteia. Au fortat doua usi de interior pentru a ajunge la cele doua cutii destinate colectelor, care contineau bani din chete si din vanzarea calendarelor – a indicat aceeasi sursa.

Sumele sustrase nu se cunosc exact.

Spargere in Moscheea din Montbeliard – cutiile milei au fost furate

"Nu exista nici un aspect rasial In aceasta spargere. Banii par a fi singurul motiv al acestei actiuni", a declarat comisarul Christopher Charles.

"Este posibil ca autorii sa fi cunoscut locul si sa fi stiut unde se gasesc banii", a adaugat el.

O ancheta a fost deschisa si repartizata brigadei de securitate urbana a comisariatului din Montbéliard.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.