IN MEMORIAM: Aproape ca nu exista sarbatoare la care sa nu aminteasca ceva din taina Liturghiei (IPS Laurentiu Streza).

A fost si un predicator si un misionar ca nimeni altul, adresandu-se tuturor credinciosilor, dar mai ales celor tineri.


SocialTwist Tell-a-Friend

„Daca nu a vazut lumina zilei, i-a dat Dumnezeu puterea vederii launtrice, si dumneavoastra, fiecare In parte, sunteti martori ai acestui lucru, pentru faptul ca v-a cunoscut pe fiecare, chiar daca nu v-a vazut fata.

V-a binecuvantat din tot sufletul si v-a transmis lucrarea, harul lui Dumnezeu, ca sa puteti merge Impliniti la casele fratiilor voastre. Pentru noi toti este un exemplu. Pentru preoti mai ales, pentru ca a propovaduit Evanghelia lui Hristos din toate sursele, din comentariile la Sfintele Evanghelii si mai ales din Sfanta Liturghie.

Aproape ca nu exista sarbatoare la care sa nu aminteasca ceva din taina Liturghiei. Macar un fragment, macar o binecuvantare. Pentru ca pe toate le traia! De la parintele Serafim Popescu a luat bucuria si zambetul pe care Il transmitea tuturor. Zambetul acesta si bucuria aceasta au fost inspirate sau luate chiar din ceea ce repeta mereu, din zambetul lui Dumnezeu. ?i daca ne zambea noua, si daca ne vorbea despre bucuria lui Dumnezeu exprimata In cuvintele acestea omenesti, iata ca acum se duce sa vada zambetul lui Dumnezeu.

Sa-i zambeasca si el si sa simta bucuria lui Dumnezeu pe care o are, pentru ca mare bucurie se face In cer pentru un pacatos care se pocaieste, dar pentru unul care a slujit atatia ani In ogorul Domnului.

A fost si un predicator si un misionar ca nimeni altul, adresandu-se tuturor credinciosilor, dar mai ales celor tineri. Nu ne-am dat seama decat dupa ce am adunat toate convorbirile Impreuna, cata activitate a depus. Nu a spus niciodata ca e obosit, mergand pana In marginile tarii si trecand hotarele ei pentru ca In conferinte sa lumineze sufletele.

A fost Intrebat de ce s-a apropiat asa de mult de tineri. ?i dupa ce am stat si am cugetat mi-am dat seama ca si-a asumat paternitatea spirituala. In momentul cand parintele se apropia de un tanar sau un tanar de parintele Teofil, Il asculta pana la ultima marturisire a acelei taine pe care o ascundea de parinti, si Incerca sa Il aduca cu picioarele pe pamant. Sa-i ofere sansa pe care nu i-a aratat-o nimeni. ?i apoi de a-l ridica de la nivelul de a primi o simpla Intelegere, la binecuvantarea lui Dumnezeu. ?i, pe tinerii pe care i-a pus In legatura cu Dumnezeu i-a pastrat aproape de sine“.

† Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului

Consemneaza:



Formularul creat pentru a oferi membrilor, abonatilor si vizitatorilor Lacasuri Ortodoxe ocazia de a-si putea exprima gandurile, amintirile, mesajele, trairile legate de acest mare duhovnic si parinte al nostru: Pr. Arhimandrit Teofil Paraian – un parinte "raspanditor de bucurie"*, poate fi accesat dand click aici: .

Mesajele vor fi triate de administratia Lacasuri Ortodoxe, rezervand bineinteles si subintelegand drepturile de postare si publicare ulterioara.

* Intr-un interviu realizat cu ocazia unei lansari ce carte, nu cu mult timp inainte de a se muta la Domnul, parintele Teofil afirma: "As fi foarte bucuros daca as sti ca am reusit astfel, prin ce-am facut in viata mea, sa fiu si eu raspanditor de bucurie!"

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.