IN MEMORIAN: Eu nu cred ca Parintele Teofil Paraian a murit. Dimpotriva!

A trait credinta inainte de a o propovadui, si viata i-a fost o lunga si iscusita predica.


SocialTwist Tell-a-Friend

Eu nu cred ca Parintele Teofil Paraian a murit. Dimpotriva! S-a savarsit din viata aceasta plina de necazuri – dar pe care el a petrecut-o slujindu-L pe Dumnezeu – la Viata cea netrecatoare si plina de toata bucuria.

De lumina trupeasca a fost lipsit, dar acuma se impartaseste de Lumina cea duhovniceasca.

De o existenta necajita a avut parte, dar pe multi i-a mangaiat cu vorbele lui limpezi, adanci si simple.

A trait credinta inainte de a o propovadui si viata i-a fost o lunga si iscusita predica.

Numele i-a fost precum viata si viata precum numele: iubitor de Dumnezeu, a mers acolo unde L-a indrumat Domnul, fara impotrivire, linistit si ferm, totodata.

Smerit, nu s-a umilit in fata mai marilor lumii acesteia si cu dreapta masura, nu a dat inapoi de la provocarile vremii.

Iubitor de intelepciune, negresit acuma se desfata de Intelepciunea cea mai presus de fire.

Un om frumos, un nume ales, o viata model, un sfarsit linistit – ce-ar mai putea
dori un crestin pe lumea aceasta?

Domnul sa-l odihneasca pe Parintele Teofil in cortul dreptilor!

Cornoiu-Jitarasu Nathaniel

ALTE zeci de MESAJE (la care puteti si Dvs adauga unul) gasiti aici: http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/teofil-paraian-parintele-raspaditor-de-bucurie.html


Formularul creat pentru a oferi membrilor, abonatilor si vizitatorilor Lacasuri Ortodoxe ocazia de a-si putea exprima gandurile, amintirile, mesajele, trairile legate de acest mare duhovnic si parinte al nostru: Pr. Arhimandrit Teofil Paraian – un parinte "raspanditor de bucurie"*, poate fi accesat dand click aici: .

Mesajele vor fi triate de administratia Lacasuri Ortodoxe, rezervand bineinteles si subintelegand drepturile de postare si publicare ulterioara.

* Intr-un interviu realizat cu ocazia unei lansari ce carte, nu cu mult timp inainte de a se muta la Domnul, parintele Teofil afirma: "As fi foarte bucuros daca as sti ca am reusit astfel, prin ce-am facut in viata mea, sa fiu si eu raspanditor de bucurie!"

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.