Friday 16 april 2010

Reamintim programul vizitei pastorale a Patriarhului Romaniei in Spania (Noua Catedrala Episcopala din Madrid)

in perioada 16 – 21 aprilie 2010, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va efectua o vizita pastorala in Spania.

Preafericitul Daniel soseste in Spania vineri, 16 aprilie 2010 si este intampinat de credinciosii ortodocsi la biserica Preasfanta Fecioara Maria din Madrid, urmand ca, in cursul aceleiasi zile, sa se intalneasca cu Cardinalul Antonio María Rouco Varela, Arhiepiscopul Madridului si Presedintele Conferintei Episcopale Spaniole.


Sambata, 17 aprilie 2010, Preafericitul Parinte Daniel va vizita, incepand cu ora 11.00, Catedrala Ortodoxa Greaca din Madrid, unde se va intalni cu inaltpreasfintitul Policarp, Mitropolitul Ortodox Grec, al Spaniei si Portugaliei. Programul continua, apoi, cu vizitarea a trei parohii ortodoxe romanesti: Parohia Sfantul Mucenic Gheorghe din Alcalá de Henares, Parohia Sfantul Ierarh Nectarie din Coslada si Parohia Sfantul Apostol Andrei din Arganda del Rey.

Duminica, 18 aprilie 2010, la ora 9.30 Preafericitul Parinte Patriarh va prezida slujba Sfintei Liturghii si punerea pietrei de temelie pentru viitoarea Catedrala Episcopala din Madrid. Tot duminica, 18 aprilie 2010, Preafericitul Daniel se va intalni cu ministrul justitiei al Guvernului Spaniei, domnul Francisco Caamaño Domínguez, apoi cu presedintele Comunitatii de Madrid, urmand ca la ora 19.30 sa fie invitat la o receptie, oferita de Doamna Maria LIGOR, Ambasadorul Romaniei la Madrid, la resedinta domniei sale, la care vor fi invitati: Nuntiul Apostolic si ambasadorii statelor cu populatie majoritar ortodoxa acreditati la Madrid.

Marti, 20 aprilie 2010, incepand cu ora 11.00, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane va fi primit de catre Don Braulio Rodríguez Plaza, Arhiepiscop de Toledo si Primat al Spaniei, in Catedrala Arhiepiscopala din Toledo, iar la ora 15.00 va efectua o vizita pastorala la Parohia ortodoxa Acoperamantul Maicii Domnului din Toledo.
Miercuri, 21 aprilie 2010, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel isi va incheia vizita pastorala in Spania si se va intoarce in Romania.

– program oferit de MITROPOLIA ORTODOXA ROMANA A EUROPEI OCCIDENTALE SI MERIDIONALE

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile