O delegatie din Grecia in vizita la Dubasari – Republica Moldova

Cu prilejul aniversarii celor 15 ani de la hirotonia in treapta de episcop a Prea Sfintitului Sava de Tiraspol si Dubasari, un grup de Arhierei ai Bisericii Ortodoxe Elene au efectuat o vizita in cadrul Mitropoliei Chisinaului si a intregii Moldove. Evenimentul coincide cu anul aniversar – 15 ani de la infintarea Eparhiei de Tiraspol si Dubasari.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


Oaspetii din Grecia au facut cunostinta cu activitatea Eparhiei, dupa care, la invitatia inalt Prea Sfintitului Mitropolit Vladimir, au vizitat Palatul Mitropolitan.

in cadrul discutiilor purtate cu Arhiereii eleni, IPS Vladimir le-a descris cele mai importante momente din istoria si activitatea Mitropoliei Moldovei, purtandu-se un constructiv dialog in domeniul unei colaborari spre binele si marirea celor doua Biserici.


Pe parcursul aflarii in Chisinau, oaspetii au vizitat mai multe biserici din capitala.

in aceste zile au poposit alti circa 20 de ierarhi din diverse Biserici care au participat duminica, 12 septembrie 2010, la ceremoniile aniversare de la Tiraspol.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.