Pentru prima oara in istoria Bisericii Ortodoxe Ruse, un Patriarh viziteaza Insulele Komandor

Lacasuri Ortodoxe: din Satul Nikolskoie (Insula Bering)
Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii viziteaza, pentru prima oara in istoria Bisericii Ortodoxe Ruse, Insulele Komandor, unde a sfintit locul construirii Bisericii Sf. Nicolae de pe Insula Bering, a singurului sat existent aici, si le-a cerut aleutinilor si altor rezidenti locali sa isi caute sprijin in credinta, sa aiba grija pentru sanatatea lor si sa intemeieze familii mari.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


in ciuda vremii nefavorabile si a vantului rece, cateva sute de persoane, aproape intreaga populatie a insulei, l-au salutat pe Primat. Dupa slujba, corul Manastirii Sretenskii din Moscova, care il insoteste pe Patriarh in calatoria sa in Extremul Orient la solicitarea acestuia, a tinut un scurt concert de muzica laica si spirituala pentru locuitorii din Komandor, pe locul sfintit al viitoarei cladiri a bisericii, in aer liber. Localnicii s-au alaturat, au aplaudat si au scandat cuvinte de recunostinta.

"Pentru a trai in acest loc, trebuie sa fii foarte puternic, fiindca exista multe pericole pentru sanatate, pentru integritatea personalitatii umane. Faptul ca traiti aici dovedeste ca sunteti oameni puternici", a zis Patriarhul Kirill catre localnici.

"As dori sa ma inchin inaintea vietii voastre de aici, pentru ca aveti familii, pentru munca voastra. intreaga Rusie ar trebui sa stie despre viata voastra, fiindca sunteti un model minunat", a mai spus Primatul, citat de Interfax.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.