FOTOGRAFII… din cafas, si cateva cuvinte despre Sfintirea Catedralei din Caransebes

FOTOGRAFII… din cafas, si cateva cuvinte despre Sfintirea Catedralei din Caransebes

Din informatiile Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe ati putut afla ca, in prezenta Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, a 24 de ierarhi si a mii de credinciosi, la data de 12 septembrie 2010 a avut loc sfintirea Catedralei Episcopale din Caransebes, purtand hramurile invierea Domnului si Sfantul Prooroc Ilie Tezviteanul.

©Articol si Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Gabriela Hluscu


Prin acest articol, revenim asupra evenimentului, postand si unele fotografii inedite surprinse chiar din cafasul noii catedrale, de catre corespondentul nostru in zona, prezent la aceasta slujba, alaturi de cateva scurte impresii de la fata locului.

"Slujba de tarnosire a fost oficiata de Preafericitul Patriarh Daniel, dupa care s-a savarsit prima Sfanta Liturghie in aceasta frumoasa Casa a Domnului, cu adevarat gatita ca o mireasa la intampinarea mirelui.

Dupa ce in timpul sfintirii a cantat Grupul psaltic Katharsis, al Episcopiei Caransebesului, raspunsurile liturgice au fost date de Corul Osana al Ligii Tineretului Ortodox din Lugoj, venit la Caransebes cu aceasta ocazie la invitatia Preasfintitului Lucian.

Vazusem Catedrala in luna mai, cand lucrarile erau in toi, si am fost uimiti sa o vedem acum gata, frumoasa, luminoasa, impunatoare si primitoare.

Totul a fost frumos, in aceasta zi insorita, la Caransebes, inca de la primele ore ale diminetii. Ne-a impresionat numarul foarte mare de preoti, diaconi, calugari, maicute, credinciosi, fotografi si oameni de presa, aflati pretutindeni.

Cuvantul de invatatura rostit de Patriarhul Daniel, vorbind despre semnificatia si importanta sfintirii bisericii, despre traditia Bisericii Ortodoxe prin care credinciosii pot trece prin altar doar in aceasta mare zi, ca o chemare a tuturor la sfintenie si mantuire, precum si despre simbolul crucii, a fost primit cu bucurie de catre toti cei prezenti, si ziditor pentru orice suflet deschis spre ascultare prin rugaciune si smerenie" – relateaza, pentru Lacasuri Ortodoxe, Dna. Gabriela Hluscu (click aici) – colaborator permanent si corespondent in zona.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.