O biserica ortodoxa, cu hramul Sfantul Porfirie, a fost ridicata in incinta Centrului Ostankino TV din Moscova

O biserica ortodoxa, cu hramul Sfantul Porfirie, a fost ridicata in incinta Centrului Ostankino TV din Moscova

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
"Am primit scrisori si apeluri, oamenii spuneau ca sunt obositi de munca in domeniul de productie, (aici), si ca au nevoie de un loc unde sa poata scapa de aceasta presiune", a spus seful Centrului de Presa TV, Denis Nazarov.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


La randul sau, ?eful Secretariatului Administrativ Patriarhial al Moscovei, Episcopul Serghei de Solnecinogorsk, luand cuvantul in cadrul ceremoniei de sfintire a bisericii, si-a exprimat speranta ca aceasta decizie ar putea influenta in mod pozitiv calitatea productiei TV.

Acum aveti un loc in centrul de televiziune, un loc foarte convenabil unde, cu pace, puteti face un lucru bun, reflectand mai mult inainte de spune ceva, a afirmat episcopul.

Piatra de temelie a bisericii a fost sfintita in iunie 2009. Cladirea a fost ridicata de stafful Centrului TV si finantata din donatii private.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.