Proiect de lege: companiile de asigurari din SUA vor fi obligate sa coopereze in recunoasterea politelor de asigurare ale victimelor Holocaustului

Lacasuri Ortodoxe: din Washington – SUA
Proiect de lege: companiile de asigurari din SUA vor fi obligate sa coopereze in recunoasterea politelor de asigurare ale victimelor Holocaustului

Alesii Congresului American au propus, joi 4 februarie 2010, un proiect de lege care urmareste ajutorarea supravietuitorilor Holocaustului si a urmasilor victimelor naziste, obligand societatile de asigurare sa coopereze pe problema indemnizatiilor.


Proiectul de lege, introdus de reprezentanta republicana Ileana Ros-Lehtinen, apeleaza la societatile de asigurare, care sunt singurele ce au o dovada politelor de asigurare existente in momentul Holocaustului, sa recunoasca numele asiguratilor.

Instantele judecatoresti din SUA au in fata cereri de despagubire, ce reprezinta sute de miliarde de dolari.

"Pentru destul de mult timp companiile de asigurari au refuzat drepturile supravietuitorilor Holocaustului, si ale familiilor acestora", a declarat Ros-Lehtinen.

Ros-Lehtinen a mai depus un astfel de proiect de lege si in anul 2007.

Regimul nazist nu a emis certificate de deces pentru victimele lagarelor mortii, iar documentele care atestau existenta politelor de asigurare au fost de cele mai multe ori confiscate si distruse.

©KSLCatalin/ redactie Lacasuri Ortodoxe 2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.