Averile evreilor, un mit? O ancheta fara precedent, privind spolierea evreilor, rastoarna mai multe teorii.

Annette Wieviorka Lacasuri Ortodoxe: din Grenoble
Grenoble a prezentat rezultatele unei anchete fara precedent privind spolierea evreilor

Grenoble, primul oras francez care a realizat un inventar "complet" privind spolierea proprietatilor evreiesti in timpul ocupatiei naziste, a prezentat publicului luni, 31 mai 2010, rezultatele a zece ani de cercetare, “diferite fata de miturile legate de evrei”.


"Cea mai mare parte dintre evreii spoliati au fost imigranti care au trait in saracie", a spus istoricul Annette Wieviorka, in fata a 200 de persoane.

Ea a explicat ca "spolierea a constat in a face sa dispara orice influenta economica a evreilor", cum ar fi "curatarea registrelor de comert" gasite in atelierele acestora, care au fost preluate apoi de catre administratori.

"Acest sondaj arata un mare contrast intre mitul evreilor bogati si realitate", a mai spus primarul Grenoble, Michel Destot, citat de France Presse.

Probabil, nu vor intarzia sa apara si unele reactii ale asociatiilor evreiesti, vizavi de aceasta concluzie.

Informatia, in acest moment, poate fi citita doar pe Lacasuri Ortodoxe! Verifica!

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.