Site-ul web dedicat Memorialului Buchenwald, spart de neo-nazisti

Lacasuri Ortodoxe: din Berlin/France Presse
Site-ul web dedicat Memorialului Buchenwald, spart de neo-nazisti

Site-ul web dedicat Memorialului fostului lagar nazist de concentrare de la Buchenwald a fost fraudat de neo-nazisti, dupa cum a declarat directorul fundatiei care gestioneaza memorialul, Volkhard Knigge, in ziua de miercuri 28 iulie 2010.

©Traducere si redactare Bogdan Roman pentru Lacasuri Ortodoxe®


Hackerii au redirectionat pagina de start catre un alt site negationist, a spus acesta, si au postat mesaje, cum ar fi "Maroul este frumos" (culoare maro fiind a neo-nazistilor) si "Ne-am intors!”.

Site-ul, care include informatii istorice si un registru al deceselor, a reusit sa fie restabilit in dupa-amiaza aceleiasi zile.

Este pentru prima data cand Memorialul este victima unui astfel de atac, a subliniat purtatorul de cuvant.

Situat in apropierea orasului Weimar (Germania de Est), lagarul de concentrare Buchenwald a fost infiintat in iulie 1937. Aproximativ 56.000 de oameni, majoritatea evrei, au murit, pana la inchiderea sa in 1945. Anul trecut, Presedintele US, Barack Obama, s-a deplasat in acest loc, impreuna cu cancelarul Angela Merkel.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 28/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.