Ministerul German al Afacerilor Externe implicat, in mod socant, in Holocaust (raport)

Lacasuri Ortodoxe: din Berlin (France Presse)
Ministerul German al Afacerilor Externe implicat, in mod socant, in Holocaust (raport)

Ministerul German al Afacerilor Externe a jucat un rol mult mai mare decat cel admis anterior, in uciderea a milioane de evrei in timpul celui de-al doilea razboi mondial, potrivit unui raport al istoricilor, publicat de mai multe jurnale sambata, 23 octombrie 2010.

©Traducere si Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Ministerul Afacerilor Externe a fost o organizatie criminala", a declarat unul dintre istoricii responsabili cu scoaterea la lumina a rolului acestui organism in timpul Holocaustului, Conze Eckart, in saptamanalul Der Spiegel.

"Ministerul Afacerilor Externe a participat activ inca de la inceputurile tuturor masurilor de persecutie, pierderea drepturilor electorale, deportarea si anihilarea evreilor" a continuat istoricul intr-un alt interviu din editia de duminica a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAS).

Dupa caderea regimului nazist, in 1945, totul a fost facut astfel incat sa se ascunda ceea ce infaptuise departamentul. Pana in prezent, departamentul, unul dintre cele mai prestigioase din Germania, si-a recastigat locul pe scena internationala, intotdeauna avand grija propagarii ideii ca el s-ar fi distantat de aparatul nazist.

in arhive, istoricii insarcinati cu scoaterea in evidenta a rolului Departamentului, au insistat pe documentele de calatorie ale responsabilului departamentului evreiesc, Franz Rademacher, care invoca motivele unei excursii la Belgrad: "lichidarea evreilor in Belgrad, si discutii cu reprezentantii din Ungaria, la Budapesta", spune FAS.

"Aceasta privire de ansamblu (asupra a ceea ce s-a intamplat la minister) este socanta in fapt," a declarat Conze.

Raportul, care urmeaza sa fie publicat in aceasta saptamana, sub titlul "Administratia", a fost comandat in 2005 de catre seful diplomatiei timpului, Joschka Fischer. Acesta a fost scris de catre 4 istorici de renume.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 41/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.