Un francez a fost arestat pentu furtul a 2 bucati de sarma ghimpata de la Auschwitz-Birkenau

auschwitz birkenauLacasuri Ortodoxe: din Varsovia
Un francez a fost arestat pentu furtul a 2 bucati de sarma ghimpata de la Auschwitz-Birkenau

Un cetatean francez a fost arestat astazi, vineri, 20 mai 2011, in Polonia, pentru furtul a doua bucati de sarma ghimpata de pe sit-ul nazist de exterminare Auschwitz-Birkenau, conform declaratiilor unor angajati din cadrul personalului de pe aeroportul din Cracovia (sud).

Omul de cincizeci de ani, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost arestat de catre serviciile de protectie ale aeroportului, scanerul detectand doua bucati de sarma ghimpata in bagajele sale de mana.

“El a marturisit ca le luase ca amintire a vizitei sale la sit-ul Auschwitz-Birkenau”, a declarat mai apoi pentru AFP Marcin Pulit, purtator de cuvant al aeroportului Cracovia-Balice.

“Aceasta este o profanare a unui memorial. Toate obiectele care se afla aici sunt de nepretuit”, a declarat Jaroslaw Mensfelt, purtatorul de cuvant al muzeului Auschwitz.

Un milion de evrei au murit la Auschwitz-Birkenau si intre 70.000 si 75.000 de polonezi ne-evrei, tigani 21.000, 15.000 de prizonieri de razboi sovietici si intre 10.000 si 15.000 alti detinuti, luptatori din rezistenta, conform datelor oferite de Camp Museum.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.