Un francez a fost arestat pentu furtul a 2 bucati de sarma ghimpata de la Auschwitz-Birkenau

auschwitz birkenauLacasuri Ortodoxe: din Varsovia
Un francez a fost arestat pentu furtul a 2 bucati de sarma ghimpata de la Auschwitz-Birkenau

Un cetatean francez a fost arestat astazi, vineri, 20 mai 2011, in Polonia, pentru furtul a doua bucati de sarma ghimpata de pe sit-ul nazist de exterminare Auschwitz-Birkenau, conform declaratiilor unor angajati din cadrul personalului de pe aeroportul din Cracovia (sud).

Omul de cincizeci de ani, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost arestat de catre serviciile de protectie ale aeroportului, scanerul detectand doua bucati de sarma ghimpata in bagajele sale de mana.

“El a marturisit ca le luase ca amintire a vizitei sale la sit-ul Auschwitz-Birkenau”, a declarat mai apoi pentru AFP Marcin Pulit, purtator de cuvant al aeroportului Cracovia-Balice.

“Aceasta este o profanare a unui memorial. Toate obiectele care se afla aici sunt de nepretuit”, a declarat Jaroslaw Mensfelt, purtatorul de cuvant al muzeului Auschwitz.

Un milion de evrei au murit la Auschwitz-Birkenau si intre 70.000 si 75.000 de polonezi ne-evrei, tigani 21.000, 15.000 de prizonieri de razboi sovietici si intre 10.000 si 15.000 alti detinuti, luptatori din rezistenta, conform datelor oferite de Camp Museum.