Consiliul European sustine ca interzicerea voalului burqa poate sa agraveze excluderea femeilor

Lacasuri Ortodoxe: din Strasbourg (Consiliul European – AFP)
Interzicerea voalului burqa poate sa agraveze excluderea femeilor

Interdictia burqa si niqab nu le va elibera pe femeile asuprite, ci ar putea, din contra, sa agraveze excluderea lor, a declarat Comisarul pentru Drepturile Omului din Consiliul Europei.


intr-un punct de vedere publicat in aceasta duminica, 7 martie 2010, Thomas Hammarberg afirma ca "burqa nu ar trebui sa fie interzisa" si ca diversitatea "in Europa trebuie sa fie protejata de reflexele islamofobe".

Interdictia generala a voalului complet este "de departe o greseala", citeaza France Presse, incompatibila cu Conventia Europeana a Drepturilor Omului, conform comisarului suedez.

El a mai spus ca sustinatorii interzicerii generale a burqa si niqab "nu a reusit sa demonstreze ca aceste haine au incalcat intr-un fel sau altul democratia si securitatea, sau bunele moravuri”.

"Din motive juste, nuanteaza acesta, reactionam puternic fata de regimurile care impun femeilor sa poarte voalul complet. Aceasta este o masura fundamental represiva si inacceptabila, dar nu putem interzice aceasta tinuta in locul altor tari”.

©Carmen_Ana Ion publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 8/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.