Un religios iranian sustine ca vestimentatia necorespunzatoare a femeilor este cauza… cutremurelor de pamant (astazi in numar mare)

Lacasuri Ortodoxe: din Teheran
Un religios iranian sustine ca vestimentatia necorespunzatoare a femeilor este cauza… cutremurelor de pamant (astazi in numar mare)

Din ce in ce mai multi oameni se intreaba de unde – si din ce cauza – ies la iveala in ultimul timp atatea energii telurice, sub forma cutremurelor deosebit de mari si dese si, mai nou, a vulcanilor reactivati. Unul dintre liderii religiosi iranieni sustine ca detine raspunsul la aceste intrebari.


Cresterea relatiilor sexuale interzise este cauza cutremurelor in crestere, sustine Ayatollahul Kazem Sedigh, Imamul amintind acest lucru cu ocazia rugaciunii de vineri, 16 aprilie, oficiata in Teheran – citeaza cotidianul Aftab in editia sa de astazi, sambata 17 aprilie 2010.

"Dezastrele naturale sunt rezultatul comportamentului nostru propriu", a spus Sedigh.

"Multe femei se imbraca asa cum nu le este permis (nu respecta rochia islamica)", corup tineretul, si creste astfel odata cu numarul relatiilor sexuale si numarul cutremurarilor pamantului", a mai spus el.

Religiosii conservatori denunta in mod regulat nerespectarea codului strict vestimentar islamic, de o parte a tineretului iranian, in special in Teheran si in marile orase.

"Nu avem o alta solutie decat sa ne conformam normelor Islamului", a declarat Ayatollahul Sedigh, amintind comentariile recente ale presedintelui Mahmoud Ahmadinejad, prin care acesta anunta riscul unui mare cutremur in Teheran – citat de France Presse.

Sedigh a mai spus, de asemenea, ca "este nevoie de un efort colectiv" in rezolvarea problemelor sociale cauzate de "cresterea varstei la care are loc o casatorie si a numarului de divorturi”.

©traducere Aftab/France Presse – Bogdan Roman publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.