(VIDEO) New York-ul aproba construirea unui centru islamic si a unei moschei la cativa pasi de locul atentatelor din 11 septembrie 2001 – Cordoba House

Lacasuri Ortodoxe: din New York
New York-ul aproba construirea unui centru islamic si a unei moschei la cativa pasi de locul atentatelor din 11 septembrie 2001

Consiliul municipal al New York-ului a aprobat un plan controversat de constructie a unui centru cultural islamic si a unei moschei la numai cativa pasi de “Ground Zero”, locul atentatelor din 11 septembrie 2001.


Acest vot, pur consultativ, a fost acordat in seara zilei de marti, 25 mai 2010, de o majoritate covarsitoare de 29 de voturi pentru, unul impotriva, si zece abtineri.

Sustinatorii proiectului afirma ca aceasta "Casa Cordoba" va ajuta la surmontarea stereotipurilor negative de care continua sa sufere comunitatea musulmana din oras, in urma atacurilor indreptate impotriva zgarie-norilor din World Trade Center, care au produs moartea a aproximativ 3.000 de persoane.

"Cred ca am atins un moment in care anumite emotii incep sa fie indepartate", a declarat Daisy Khan, un oficial al proiectului.

Oponentii argumenteaza ca aceasta constructie, a unei moschei, atat de aproape de "Ground Zero", este o insulta la adresa memoriei victimelor.

Presedintele districtului Manhattan, Scott Stringer, a declarat insa ca "a afirma ca o moschee nu este adecvata New York-ului este un gest anti-american".

"Voi face tot ce sta in puterea mea pentru a ma asigura ca aceasta moschee este deschisa si ca oamenii trebuie sa aiba dreptul practicarii religiei lor", a mai declarat el pentru Daily News.

Centrul Islamic va include o sala de gimnastica, un teatru si o moschee.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 19/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.