Pakistanul a ridicat interdictia privind accesul pe YouTube

Lacasuri Ortodoxe: din Islamabad
Pakistanul a ridicat interdictia privind accesul pe YouTube

Pakistanul a ridicat, in seara de miercuri, 26 mai 2010, interdictia privind accesul la YouTube, motivata de continutul “blasfemiator” al acestui site.


Site-ul YouTube a fost deblocat, dar link-urile cu continut profanator nu sunt accesibile in Pakistan, a declarat pentru AFP un oficial al autoritatii pakistaneze de telecomunicatii (PTA), Khurram Mehran.

Anterior, ministrul de Interne, Rehman Malik, declarase ca Islamabadul va restabili in urmatoarele cateva zile accesul pe Facebook si YouTube, blocat timp de patru zile, dar nu si pe paginile cu continut "blasfemiator", conform AFP.

PTA a mai blocat, de asemenea, accesul la Wikipedia, tot saptamana trecuta, argumentand ca exista si aici din ce in ce mai mult continut "blasfemiator".

"Am discutat aceasta problema astazi, in timpul unei reuniuni guvernamentale. Le-am spus colegilor mei care blocheaza aceste site-uri ca nu fac un lucru bun", declara Malik. "Le-am spus ca numai anumite pagini care contin blasfemii ar trebui practic sa fie blocate, si nu tot site-ul", a mai spus el.

PTA raporta ca va elimina interdictia de accesare a acestor site-uri si pagini web pe baza instructiunilor guvernului.

Un concurs de desene despre profetul Islamului, Mahomed, care fusese lansat saptamana trecuta, de un utilizator pe Facebook, a provocat demonstratii potrivnice in reteaua de socializare online, in mai multe orase din Pakistan, determinand guvernul sa blocheze accesul la retea, cat si la YouTube.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 19/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.