Un documentar difuzat pe MTV, despre tineretul arab, face valuri

Lacasuri Ortodoxe: din Riyadh – Arabia
Un documentar difuzat pe MTV, despre tineretul arab, face valuri

Un film documentar, difuzat pe canalul de muzica american MTV, despre tinerii din Arabia, face valuri in regat, conservatorii decizand sa trimita subiectul in fata justitiei.


Saptamana trecuta, conservatorii au depus o plangere in fata unei instante din Jeddah (vest), impotriva documentarului intitulat "Rezista puterii! Arabia Saudita", a declarat pentru AFP o sursa judiciara.

"Nu vom permite ca valorile societatii Arabe sa fie ignorate, si vrem sa deferim justitiei canalul MTV, dar si pe Aziz”, participanta la documentar, se arata pe pagina acestora de Facebook.

intrebat de AFP, purtatorul de cuvant al Ministerului de Informatii, Abdel Rahman Al-Hazzaa, a declarat marti, 1 iunie 2010, ca autoritatile au pornit o ancheta privind documentarul.

Filmul nu a fost difuzat pe MTV Arabia, care apartine de canalul american, dar sauditii l-au vazut pe site-ul MTV.

Acesta arata viata de zi cu zi a tinerilor din Jeddah, orasul-port mai putin auster decat capitala, tentati sa incalce interdictiile.

"Sunt destul de surprins de controversa, dar cred ca respectivul caz se va calma atunci cand oamenii isi vor da seama ca intentiile participantilor si realizatorilor sunt unele pozitive", a declarat Heidi Ewing, co-producator al documentarului, intr-un e-mail destinat AFP.

Cazul survine pe fondul unei hotarari a unei instante din Arabia, luata in februarie 2010, prin care era condamnat la 5 ani de inchisoare si 1.000 de lovituri de bici, un saudit care a povestit despre viata sa sexuala in timpul unui talk-show pe canalul prin satelit LBC, cu sediul in Liban.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.