Islamul l-ar fi putut salva de la moarte pe Michael Jackson, conform fratelui sau, Jermaine Jackson

Lacasuri Ortodoxe: din Londra
Islamul l-ar fi putut salva de la moarte pe Michael Jackson, conform fratelui sau, Jermaine

Michael Jackson nu ar fi murit daca s-ar fi convertit la Islam, a declarat Jermaine, fratele sau, intr-un interviu care a fost difuzat la radioul britanic joi, 24 iunie 2010.

Exprimandu-se cu ocazia implinirii unui an de la moartea "Regelui Pop", Jermaine Jackson a declarat catre BBC World Service ca fratele sau ar fi parasit, in acest caz, Statele Unite.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman CLICK(cell extract) or…


"Eu cred ca daca Michael ar fi imbratisat islamul, ar mai fi fost si astazi printre noi, si spun acest lucru din mai multe motive", afirma fratele stelei, el insusi musulman. "Asta pentru ca atunci cand stii 100% cine esti, de ce esti si ce sunt cei din jurul tau, atunci lucrurile se schimba si se imbunatatesc pentru tine. Acesta iti confera o anumita forta".

El a adaugat ca i-a adus carti din Arabia Saudita si Bahrain fratelui sau, Michael: "Le-a studiat. A citit multe carti."

Michael Jackson a murit in data de 25 iunie 2009, la varsta de 50 ani, in Los Angeles, in urma unei supradoze de medicamente si a unei intoxicatii cu anestezicul propofol. Fanii sai au comemorat vineri prima aniversare a mortii "Regelui Pop", care a cunoscut dupa disparitia sa o renastere formidabila a popularitatii.

in interviul acordat BBC, Jermaine Jackson spune ca fratele sau s-a opus convertirii la Islam.

"Toti bodyguarzii sai au fost musulmani, deoarece el a era convins de Islam, pentru ca acesti oameni sunt capabili sa se sacrifice pentru cineva si, de asemenea, pentru ca acestia incearca sa fie cei mai bune fiinte umane posibile, nu pentru Michael Jackson, ci pentru Allah", a mai spus el. "Cand ai astfel de oameni in jurul tau, stii ca vei fi protejat de Dumnezeu".

Jermaine Jackson a evocat, in plus, momentele dificile care au succedat dupa moartea starului: "Nu exista cuvinte care sa descrie acest sentiment. Este un sentiment pe care il intelegi doar traindu-l. Poti invata sa traiesti cu el. Niciodata insa nu se va disparea”.
"Toti bodyguarzii sai au fost musulmani, deoarece el a era convins de Islam".

In continuare, ascultati interviul integral (moment Islam 12:21), deschis in consola pop-up BBC iPlayer>.

BBC World Service/AFP

Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 23/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.