In Franta, proiectul de lege privind voalul musulman complet a trecut de comisie, fara vreun vot negativ

Lacasuri Ortodoxe: din Paris (AFP)
In Franta, proiectul de lege privind voalul musulman complet a trecut de comisie, fara vreun vot negativ

Proiectul de lege privind interzicerea purtarii valului musulman in locurile publice din Franta a fost adoptat, miercuri, 23 iunie 2010, in comisia Adunarii Nationale, cu voturile UMP si Noului Centru, si fara vreun vot negativ din partea alesilor de stanga prezenti, au afirmat surse parlamentare.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu (cell extract) or…


Membrii prezenti ai PS, in momentul ridicarii mainilor in Comisie, nu s-au exprimat nici pentru, si nici impotriva, a mai declarat sursa.

Acest proiect de lege, "de interzicere a ascunderii fetei in spatiul public", va fi discutata, de acum, in perioada 6-9 iulie 2010, in sedinta publica, in timpul sesiunii speciale a Parlamentului.

El interzice femeilor sa poarte val complet in spatiile publice, sub sanctiunea unei amenzi de 150 de euro si / sau activitati in folosul comunitatii. Sanctiunile intra in vigoare pana in primavara anului 2011, o perioada de "acomodare" fiind programata pentru sase luni.

Sotii sau concubinii (sau orice alta persoana) care isi forteaza insotitoarele (sau femeile) sa poarte valul complet, se vor confrunta cu un an de inchisoare si 15.000 euro amenda, prevedea legea in curand promulgata.

Pentru acestia din urma, pedeapsa a fost dublata (30.000 de euro), in aceasta ultima comisie, printr-un amendament introdus de catre PS.

Amendamentul dubleaza, de asemenea, sanctiunile suportate in cazul in care persoana constransa este minora, astfel acordandu-se doi ani de inchisoare si ameda de 60.000 euro.

Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 24/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.