Indonezia a emis o fatwa impotriva emisiunilor legate de intimitatea celebritatilor si impotriva schimbarilor de sex

Lacasuri Ortodoxe: din Jakarta/Indonezia
Indonezia a emis o fatwa impotriva emisiunilor legate de intimitatea celebritatilor

Cele mai inalte autoritati islamice din Indonezia au emis o fatwa care le interzice musulmanilor sa urmareasca emisiunile de televiziune care lanseaza si trateaza zvonurile despre viata privata a celebritatilor, care inregistreaza dealtfel si un mare succes, informeaza AFP.

©Un articol tradus si redactat: Bogdan Roman pentru Lacasuri Ortodoxe®


Membrii Consiliului Ulema au considerat "important sa fie adoptata o fatwa privind programele de divertisment (infotainment), care pot avea un caracter imoral incalcand codul de etica al jurnalismului", a declarat miercuri, 28 iulie 2010, Niam Soleh, un lider al celei mai inalte autoritati musulmane din tara.

"Nu ne opunem tuturor programelor de info-divertisment… Cele care sunt haram (interzise), sunt cele care raspandesc zvonuri si furnizeaza detalii indecente despre oameni", a spus el.

Fatwa va fi prezentata Comisiei Audiovizualului, care reglementeaza televiziunea in Indonezia, cea mai populata tara musulmana din lume.

Fatwas nu este obligatorie pentru practicanti, dar "musulmanii comit un pacat in cazul in care refuza sa respecte o fatwa", potrivit Ma’ruf Amin, presedintele Consiliului.

in cadrul aceleiasi reuniuni, conform AFP, care sa incheiat miercuri, clericii au interzis, de asemenea, operatiile de schimbare de sex, cu exceptia cazurilor motivate medical solid.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.