Seful Consiliului Muftiilor din Rusia sustine ca “Islamul este adaptat la lumea moderna”

Seful Consiliului Muftiilor din Rusia sustine ca "Islamul este adaptat la lumea moderna"

?eful Consiliului Muftiilor din Rusia, Ravil Gainutdin, este convins ca Islamul nu reprezinta un obstacol pentru musulmani in ce priveste integrarea in Comunitatea Europeana, potrivit Interfax. „Islamul este adaptat la viata intr-o lume moderna, globalizata”, a declarat muftiul jurnalistilor, in seara de 26 august, la deschiderea Pavilionului Ramadan, din Plklonnaia Gora, in Moscova.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Potrivit acestuia, nu este doar imposibil sa schimbi Islamul, dar nici macar nu este nevoie de asa ceva, cata vreme insusirea acestuia le ofera musulmanilor posibilitatea de a trai „in orice timpuri, in orice comunitate, intre orice culturi si traditii”.

Gainutdin considera ca „pentru a se realiza toate acestea este necesara numai bunavointa partenerilor nostri, ca ei sa cunoasca si sa coopereze cu Islamul”.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.