Angela Merkel avertizeaza ca moscheile vor fi ceva obisnuit, in viitor, in peisajul german

Lacasuri Ortodoxe: din Berlin / AFP

Angela Merkel avertizeaza ca moscheile vor fi ceva obisnuit, in viitor, in peisajul german

Cancelarul german Angela Merkel considera ca moscheile vor deveni o un element curent in peisajul german, si ca societatea trebuie sa se pregateasca pentru schimbari legate de imigratie, intr-un interviu publicat astazi, sambata 18 septembrie 2010, de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Un lucru este cert: tara noastra va continua sa se transforme, iar integrarea este o datorie a societatii care ii primeste pe imigranti", a declarat cancelarul, in momentul in care integrarea, in special a musulmanilor, a devenit un subiect fierbinte in Germania, dupa publicarea unui pamflet de catre un oficial al Bundesbank, care a si demisionat ulterior.

"De ani de zile suntem framantati de iluzii pe aceasta tema", a recunoscut Merkel, dar "moscheile, printre altele, vor deveni din ce in ce mai prezente in peisajul nostru, fata de trecut", a adaugat ea.

De asemenea, a mai afirmat ca, totusi, imigrantii care nu vor face destule eforturi pentru a se interga, se pot astepta sa fie tratati "cu fermitate" si "vor suporta consecintele".

"Nu putem accepta nicio societate paralela, in care drepturile fundamentale, cum ar fi egalitatea intre barbati si femei, nu ar fi lege. Doar Constitutia poate servi ca baza pentru ca noi sa traim impreuna in toleranta si respect. Cine doreste sa traiasca aici, trebuie sa accepte acest lucru".

in pamfletul sau, aparut la sfarsitul lunii august 2010, Thilo Sarrazin, un fost membru al consiliului de supraveghere al bancii centrale germane afirma ca tara s-a “abrutizat”, imigrantii musulmani fiind slab integrati si needucati.

El a mentionat, de asemenea, existenta unei gene "evreiesti", intr-un interviu – o provocare prea mare pentru o tara traumatizata de nazism.

Sarrazin, in varsta de 65 de ani, de asemenea membru al Partidului Social Democrat, si-a anuntat demisia in data de 9 septembrie 2010.

Cartea sa este un best-seller si a facut din el un fel de “erou popular", dupa cum reiese din randurile saptamanalului Der Spiegel, un destinatar a mii de exprimari ale simpatiei, intr-o tara in care exista 15.6 milioane de straini sau germani de origine straina si aproximativ 4 milioane de musulmani.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.