Insemne islamiste trasate pe usile unei biserici catolice din Strasbourg

Lacasuri Ortodoxe: din Strasbourg
Insemne islamiste trasate pe usile unei biserici catolice din Strasbourg

Mai multe insemne islamiste au fost trasate marti, 12 octombrie 2010, pe usile unei biserici catolice din Strasbourg, localitate in care s-au inmultit in ultimele luni actele rasiste si anti-semite, a declarat miercuri un cancelar al Arhidiocezei de Strasbourg, Bernard Xibaut.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Ierusalimul musulmanilor" si "Cruciada pentru Pamantul Sfant Islam” sunt textele scrise cu marker negru pe ambele usi ale unei intrarI laterale a bisericii Saint-Florent.

Textele descoperite de un enorias in ziua de marti au fost eliminate in dimineata zilei de miercuri.

Gruparea UMP din Bas-Rhin a denuntat, printr-o declaratie facuta miercuri, "actul inacceptabil". "Nu exista masura pentru indignare, orice manifestare a intolerantei, extremismului si rasismului trebuind sa fie denuntata", a adaugat federatia.

14 acte de rasism, antisemitism sau de islamofobie au fost reclamate si identificate de la inceputul anului, de catre primarul de Strasbourg, unde Roland Ries (PS) lansase ca raspuns, saptamana trecuta (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe), "un front republican de refuz in fata inacceptabilului".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.