publicat în: Arhivă

Islamul este din ce in ce mai respins de germani

Lacasuri Ortodoxe: din Berlin/AFP
moschee in Germania Islamul este din ce in ce mai respins de germani

Peste jumatate dintre germani (58,4%) cred ca ar trebui sa se limiteze foarte mult practica Islamului in Germania, conform unui studiu publicat miercuri, 13 octombrie 2010, in plina dezbatere privind integrarea acestuia.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


moschee in Germania 55,4% dintre respondenti indica faptul ca, in continuare, "pentru unele persoane arabii sunt dezagreabili", conform acestui sondaj denumit "Criza in Germania", publicat de Fundatia Friedrich-Ebert, apropiata Partidului Social Democrat (SPD, de opozitie).

in general, aproape jumatate dintre germani (47,6%), considera ca strainii vin in Germania doar pentru a se bucura de beneficii.

"in 2010, am asistat la o crestere semnificativa a luarilor de pozitie anti-democratice si rasiste", a declarat unul dintre autorii studiului, Oliver Decker, in timpul unei prezentari la Berlin.

"Exista totusi o schimbare", a declarat unul dintre autori, Elmar Brähler. "Dupa 11 septembrie, arabii erau un pericol si, brusc, astazi sunt turcii".

Dezbaterea a avut ca tema integrarea a aproximativ 4.000.000 de musulmani – dintre care, 45% au deja cetatenie germana, conform unei scrisori AFP.

Presedintele federal, Christian Wulff, membru al Uniunii Crestin-Democrate (CDU), a fost atacat de catre conservatori pentru ca a declarat recent ca Islamul face parte din Germania.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010