Guvernul Merkel sustine formarea de imami in Germania

Lacasuri Ortodoxe: din Berlin/AFP
Anette_Schavan ministrul educatiei Germania Guvernul Merkel sustine formarea de imami in Germania

Berlinul va oferi sprijin financiar unor universitati care vor preda Islamul, urmand ca in acestea sa fie instruiti imamii formati in Germania.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Anette_Schavan ministrul educatiei Germania Guvernul german va oferi pana la 4 milioane euro Universitatilor din Tübingen (sud-vest) si Münster / Osnabrück (Nord-Vest), care vor instrui imami si teologi specializati in Islam, a anuntat ministrul Educatiei, Annette Schavan, intr-o conferinta de presa.

Acesti viitori imami vor beneficia de un invatamant in totalitate german. in prezent, multi dintre ei sunt trimisi din Turcia, pentru mai multi ani, si nu vorbesc germana.

"Noile centre nu vor crea numai conditii ideale pentru imbunatatirea dezbaterilor teologice in universitati, a declarat Schavan. Urmarim ca ele sa le ajute celor 4 milioane de musulmani care traiesc in Germania sa se simta ‘mai acasa’ in societatea noastra".

Angela Merkel, care doreste o mai buna integrare a musulmanilor, si-a exprimat in repetate randuri dorinta ca imamii sa fie formati chiar in Germania.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.