(VIDEO) Persoanele care au suferit in urma revoltelor din Londra, ramase in grija Bisericii

violente in londra anglia august 2011 Liderii religioşi s-au alăturat politicienilor şi lucrătorilor tineri din Tottenham, nordul Londrei, iar în data de 8 august 2011 aveau sa planifice un răspuns unit in fata revoltelor din week-end-ul anterior, care au lăsat în urmă peste 24 de familii fără adăpost, 35 de poliţişti răniţi şi zeci de locuri de afaceri distruse, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, conform materialelor transmise de corespondeti-membri aflati in Londra.

Un marş stradal, intitulat "Privegherea Speranţei" a fost programat şi el să se desfăşoare în seara zilei de 8 august, deşi a existat iniţial o anumită nesiguranţă că Poliţia va accepta acest lucru. Aceasta declara în ziua de 8 august că 170 de persoane au fost arestate, după două nopţi de nelinişte, în care au fost văzute în toată presa internaţională magazine jefuite, clădiri şi maşini arse.

Primele revolte au izbucnit în data de 6 august, în urma unei demonstraţii paşnice, în care se protesta împotriva uciderii, de către Poliţie, a unui localnic, pe nume Mark Duggan, cu o săptămână înainte. Scotland Yard-ul sustine ca Duggan a fost ţinta unei "operaţiuni pre-planificate", nimerindu-se între focuri. Pe 7 august, au existat alte focare ale violenţelor şi vandalismului, în centrul şi sudul Londrei. În data de 8 august au existat mai multe incidente raportate în Tottenham, în Hackney şi alte părţi ale Londrei.

"Atmosfera este una şocantă", a declarat Rev. Valentin Dedji, din Biserica Metodistă Sf. Marcu – Tottenham. "Au început încet, dar durează deja de mult timp. 25 de familii, care trăiau în apartamentele de deasupra magazinului Allied Carpet, care a fost distrus, au rămas şi ele fără adăpost… acestea au trebuit să îşi părăsească locuinţele, în pijamale, şi să bată pe la uşi, cerând ajutor. Au pierdut totul".

Privegherea planificată pentru data de 8 august 2011 a fost în cele din urmă organizată, la solicitarea şi sub îngrijirea Bisericilor Anglicane, Romano-Catolice, Metodiste, Reformate-Unite, Penticostale şi Independente. Reprezentanţii credinţelor musulmane şi evreieşti au participat şi ei, alături de politicienii locali.

Parohiile Bisericii Anglicane din Tottenham au în grijire deja persoanele afectate de violenţe. Biserica Sfânta Maria Fecioara a distribuit provizii de mâncare şi apă, dar a asigurat şi servicii de telefonie şi energia electrică, pentru cei care au pierdut totul.

"Aceste evenimente nu pot fi acceptate în definarea Tottenham-ului, şi ştim ce dragoste există în această comunitate, unde mulţi dintre noi am lucrat, şi îi ştim pe oamenii iubitori, generoşi şi cu inima deschisă, cu care împărtăşim viaţa noastră de zi cu zi. Indiferent de ceea ce s-a întâmplat, speranţa va rămâne pentru viitor", Recomand textul pe Google: fiindca: a declarat Episcopul Peter Wheatley din Edmonton, Eparhia Anglicană din Londra.

"Împreună, Bisericile noastre derulează deja o multitudine de activităţi de susţinere a membrilor comunităţii, indiferent de credinţa lor, iar aceste eforturi vor continua şi, în cazul în care este posibil, se vor extinde", a mai spus el.

Dedji mai remarcă faptul că legăturile ecumenice sunt puternice în această comunitate: "Problema acum va fi aceea de reconstruire a comunităţii noastre… noi ne vom ruga şi vom lucra împreună”. Pe 7 august, a spus el, "nu am putut ajunge la biserică… Mi-am petrecut aproape patru ore pe stradă. Un avocat a fost atacat. Drumul era inca presărat cu documentele sale personale… E ca şi când cineva încearcă să distrugă ţesătura societăţii noastre. Lucrez aici de unsprezece ani şi ştiu că multe dintre aceste persoane nu erau localnici".

Alvin Carpio, un asistent social la Biserica Catolica St. Ignatius (Sf. Ignatie) din Stamford Hill, a spus la rândul său: "imaginile de pe ecranele televizorelor prezentau nişte tineri aruncând cu cărămizi şi dând foc autovehiculelor, dar aceştia erau doar câţiva". Alvin acuză şomajul şi sărăcia, pentru existenţa acestor revolte.

Rev. Nims Obunge, pastor al Bisericii Arca Libertăţii (Freedom’s Ark Church), care ajută familia lui Duggan, a declarat că şomajul în rândul tinerilor este foarte mare, iar comunitatea a "strigat după dreptate", mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.