Monday 23 may 2011

Mullahul Omar a disparut. Moartea sa nu a fost confirmata

Mullahul OmarLacasuri Ortodoxe: din Kabul – Afganistan
Mullahul Omar a disparut. Moartea sa nu a fost confirmata

Liderul suprem al talibanilor, Mullahul Mohammad Omar, a disparut din “ascunzatoarea” sa din Pakistan, de 4-5 zile, a declarat in urma cu cateva ore, 23 mai 2011, purtatorul de cuvant al agentiei de informatii afgane (SND), mentionand ca moartea sa nu a putut fi insa “confirmata”.

Mullahul Omar “a disparut din locul in care se gasea de obicei, de patru-cinci zile”, a declarat la o conferinta de presa Lutfullah Mashal.

“Sursele noastre si comandantii talibanilor au confirmat ca nu-l mai pot contacta pe Mullahul Omar”, a spus el.

“Putem confirma ca a disparut din ascunzatoarea sa din Quetta, Baluchistan” provincie din sud-vestul Pakistanului, dar “inca nu putem confirma moartea sa”, a adaugat el.

Talibanii au negat cu fermitate astazi moartea liderului lor suprem din Pakistan.

Un oficial al SND a mai spus, sub protectia anonimatului, conform France Presse, ca mai multe surse din media afirmasera ca Mullahul Omar ar fi fost ucis vineri, in Pakistan, chiar de catre serviciile de informatii pakistaneze (ISI).

Ministrul de Interne pakistanez, Rehman Malik, a declarat insa mass-mediei ca nu are nicio informatie despre posibila moarte a Mullahului Omar.

Mullahul Omar a fost lider al regimului taliban din Afganistan, intre septembrie 1996 si toamna anului 2001. Acesta a fugit dupa caderea regimului taliban, inlaturat de catre o coalitie internationala condusa de Statele Unite, in urma refuzului de a-l preda pe Osama bin Laden, in urma atacurilor din 11 septembrie.

Washingtonul si Kabulul sustin ca Mullahul Omar si unii dintre liderii rebeliunii afgane sunt refugiati in orase din Pakistan, lucru negat de Islamabad.

Cu toate acestea, suspiciunile s-au intarit odata cu uciderea, la 2 mai 2011, a liderului al-Qaida, Osama bin Laden, ucis de trupele de comando americane intr-un oras garnizoana aflat la doar doua ore de mers cu masina de Islamabad, Abbottabad, unde a fost ascuns pentru mai multi ani.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.