Marea majoritate a francezilor se declara in favoarea emiterii unei legi de interzicere a voalului complet – burca

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
SONDAJ: Marea majoritate a francezilor se declara in favoarea emiterii unei legi de interzicere a voalului complet – burca

Majoritatea francezilor (57%) se declara in favoarea unei legi privind interzicerea purtarii voalului complet in Franta, conform unui sondaj Ipsos, publicat in Le Point.


©Culegere de date, traducere, interpretare si adaptare text: Lacasuri Ortodoxe

Conform sondajului, 30% dintre francezi se declara "pentru" o astfel de legislatie, iar 27% sustin ca aceasta ar fi "destul de buna". 37% se opun (6% fiind indecisi).

Francezii care se declara de dreapta, MoDem – sunt cei mai hotarati in adoptarea unei astfel de legi anti-burqa, 75% dintre acestia declarandu-se “pentru” (contra 23%), urmati de Frontul National (74% “pentru, 25% “contra”), si UMP (69% “pentru, 29% contra).

in schimb, in randul stangii exista mai multi care se opun legii: 46% fiind “pentru” , iar 48% se opun.

©Culegere de date, traducere, interpretare si adaptare text: Lacasuri Ortodoxe

Printre ei, socialistii sunt si ei in majoritatea lor “contra” (52%). Doar 42% dintre ei isi doresc o astfel de lege.

Sondajul a fost realizat prin telefon, in perioada 15 – 16 ianuarie, pe un esantion national de 960 de persoane reprezentative pentru populatia franceza, cu varste de peste 18 ani.

©Culegere de date, traducere, interpretare si adaptare text: Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.