Descoperire: Musulmanii suparati – Seriile armelor americane contin insemne biblice

Lacasuri Ortodoxe: din Washington – USA
Descoperire: Musulmanii suparati – Seriile armelor americane contin insemne biblice

Un reportaj de televiziune care dezvaluia ca echipamentele folosite de armata americana contin referinte biblice ascunse in numerele de serie, miercuri 20 ianuarie 2010, a provocat mania comunitatii musulmane americane.


Consiliul musulman al Afacerilor Publice (Muslim Public Affairs Council, MPAC) a cerut Secretarului Apararii, Robert Gates, sa retraga deindata echipamentul care contine referinte biblice, folosit in lupta.

©Culegere de date, traducere, interpretare si adaptare text: Lacasuri Ortodoxe

Aceasta reactie apare in urma subiectului dezvoltat de reteaua de televiziune ABC, pe tema vanzarii a 800.000 de arme catre Armata Americana prin Societatea Trijicon, cu sediul in Michigan (nord).

ABC afirma ca numerele seriale ascundeau referinte biblice.

Astfel, 2COR4:6 facea referire la Epistola a doua catre Corinteni, din Noul Testament. Pasajul in cauza sunand astfel: “Fiindca Dumnezeu, Care a zis: "Straluceasca, din intuneric, lumina" – El a stralucit in inimile noastre, ca sa straluceasca cunostinta slavei lui Dumnezeu, pe fata lui Hristos.”
in mod similar, JN8:12 se referea la Evanghelia dupa Ioan, in care Iisus spune: "Eu sunt lumina lumii(…)”.

©Culegere de date, traducere, interpretare si adaptare text: Lacasuri Ortodoxe

Trijicon a recunoscut existenta acestor referinte codificate, explicand ca nu sunt ilegale.

Dar, pentru directorul MPAC, Haris Tarin, "faptul ca echipamentul militar contine trimiteri la Biblie este o incalcare a idealurilor si valorilor fundamentale pe care natiunea noastra a fost intemeiata. Mai rau, a spus el intr-o declaratie, "acest lucru alimenteaza propaganda extremista, care sustine ca are loc o adevarata cruciada impotriva Islamului, condusa de Statele Unite”.

in plus, la Londra, oficialii Ministerului Britanic al Apararii au raportat, tot miercuri, 20 ianuarie 2010, ca o comanda de 400 astfel de arme a fost facuta companiei americane Trijicon, dar a subliniat ca erau constienti de semnificatia biblica a numerelor de serie.

©Culegere de date, traducere, interpretare si adaptare text: Lacasuri Ortodoxe

Partidul Liberal Democrat (de opozitie) a criticat aceasta comanda, declarand ca talibanii ar putea sa o foloseasca "drept proba, pentru a-i convinge pe suporterii lor ca sunt angajati intr-un razboi religios intre crestinism si islam", conform purtatorului sau de cuvant.

©Culegere de date, traducere, interpretare si adaptare: Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.