Musulmanii se pregatesc de comemorarea jertfei lui Avraam – Eid al-Adha – Marea Sarbatoare

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Sarbatoarea Eid al-Adha stabilita pe data de 27 noiembrie, anunta CFCM

Sarbatoarea Eid al-Adha, care comemoreaza sacrificiul lui Avraam, va avea loc vineri, 27 noiembrie 2009, a anuntat Consiliul Francez al Cultului Musulman (CFCM), intr-o declaratie.


Eid al-Adha (Marea Sarbatoare) comemoreaza sacrificiul lui Avraam. Acesta era gata sa isi sacrifice fiul, cand Dumnezeu, Care a vazut ascultarea sa, a oprit bratul acestuia si i-a daruit un berbec pentru a-l sacrifica in locul fiului. La randul lor, musulmanii aduca acum jertfa un berbec, un vitel, un tap sau o camila.

"Sacrificiul prin delegare este autorizat in unanimitate", a completat CFCM, reamintind ca "sacrificarea animalelor trebuie sa se faca in abatoare autorizate, in stricta conformitate cu reglementarile si principiile care guverneaza ritualul de sacrificare religios. Capacitatea abatoarelor este insa limitata, iar CFCM reitereaza recomandarea extinderii acestei sacrificari pe intreaga perioada de trei zile a Eid"(perioada rugaciunii Eid).

Consiliile regionale ale Cultului Musulman, "in colaborare cu prefecturile si autoritatile locale, se ocupa deja ca acest festival sa aiba loc in conditii optime, atat pe plan spiritual cat si pe plan material", a mai spus CFCM, care "isi doreste ca aceste momente sa fie unele de binecuvantare, solidaritate si fraternitate cu intreaga comunitate nationala".

La randul sau, conducatorul Moscheii din Paris, Dalil Boubakeur, a precizat ca rugaciunea Eid al-Adha va avea loc in data de 27 noiembrie 2009, la orele 9:00.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.