Elvetia a votat cu o majoritate de peste 57% interdictia construirii minaretelor

Lacasuri Ortodoxe: din Geneva

Elvetia a decis duminica, prin referendum, cu un procent de 57% din alegatori, interzicerea construirii de minarete, rezulta din numararea finala a voturilor.

Doar patru din cele 26 de cantoane care alcatuiesc guvernul federal au respins propunerea sustinuta de partidul UDC, al dreptei populiste si micul partid UDF, crestin, de dreapta.


Acest vot va duce la modificarea articolului 72 din Constitutie elvetiana, care reglementeaza relatiile dintre stat si religii. Interdictia construirii minaretelor va fi prezentata ca o masura de mentinere a pacii intre membrii diferitelor comunitati religioase.

Comentatorii au descris in unanimitate rezultatul ca fiind o "surpriza uriasa", deoarece contrazice sondajele din timpul campaniei, ce preziceau o respingere a propunerii dreptei populiste intr-un procent de 53%.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.