Minaretele interzise: “O lovitura dura data libertatii religioase” (episcopul catolic al Elvetiei)

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican

"Episcopii catolici sunt nemultumiti" de rezultatul referendumului privind interzicerea construirii minaretelor in Elvetia, a declarat duminica, secretarul general al conferintei episcopilor elvetieni, calificand votul drept „o lovitura dura data libertatii religioase si integrarii”.


"Consiliul II Vatican spune foarte clar, ca este legal pentru toate religiile sa-si construiasca edificii religioase, iar minaretele sunt edificii religioase. Este o lovitura dura pentru integrarea tuturor celor care vin in Elvetia," a declarat Monsegnor-ul Felix Gmür, intr-un interviu pentru Radio Vatican.

"Oamenii se tem de cei care vin de departe, de cei pe care nu-i inteleg" si, in plus, "a existat, de asemenea, o propaganda destul de dura" (…) "oamenii se tem si se raporteaza la ei insisi", a mai explicat el.

Elvetienii au decis duminica, printr-un referendum, cu o majoritate covarsitoare (57,5% din alegatori), interzicerea construiri minaretelor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.