Mai multi politicieni italieni considera interzicerea construirii de minarete drept “o lectie de democratie”

Lacasuri Ortodoxe: din Roma

Minaretele interzise in Elvetia: reactii politice favorabile in Italia

Mai multi politicieni italieni, inclusiv un ministru si un presedinte regional, au reactionat favorabil la rezultatele referendumului de duminica din Elvetia – privind interzicerea construirii de minarete – descriind aceasta drept „o lectie de democratie".


"Elvetia ne-a transmis un mesaj clar: da turlelor, nu minaretelor", a declarat ministrul Simplificarii administrative, Roberto Calderoli (Liga Nordului – partidul populist anti-emigranti), agentiei italiene de stiri Ansa.

"S-ar parea ca alegerea poporului elvetian este, pe de o parte respectul pentru libertatea religiei, iar pe de alta parte, necesitatea franarii (sub aspecte politice si de propaganda) islamului", a spus el . Acest lucru "ar trebui sa ne faca sa reflectam", a concluzionat acesta.

La randul sau, Riccardo De Corato, deputat al partidului de dreapta al lui Silvio Berlusconi, si totodata viceprimarul orasului Milano, a declarat ca "foarte democratica Elvetie a dat astazi o lectie Italiei, mai ales militantilor de stanga care, in cazul in care o initiativa de acest gen ar fi avut loc in Italia, ar fi montat baricade si ar fi facut scandal”.

Eurodeputatul Ligii de Nord, Matteo Salvini, s-a referit de asemenea la "o mare lectie de democratie din partea Elvetiei". "Din pacate, in Italia, nu ne consultam oamenii sa stim ce cred despre moschei si centrele islamice", a spus el agentiei Ansa.

Elvetienii au decis duminica, intr-un referendum, cu o majoritate covarsitoare (57,5% din alegatori), interzicerea construirii de minarete in Elvetia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.