Muftiul Egiptului considera o insulta interzicerea minaretelor in Elvetia

Lacasuri Ortodoxe: din Cairo

Marele Muftiu al Egiptului, Ali Gomaa, a denuntat duminica rezultatul referendumului elvetian privind interzicerea construirii minaretelor in Confederatia elvetiana, catalogandu-l "o insulta" la adresa musulmanilor din intreaga lume.


Cu toate acestea, el a facut apel la confratii sai, cerandu-le sa nu se simta provocati de aceasta interdictie.

"Rezultatul referendumului (…) nu este o simpla violare a libertatii religioase, este, in plus, o insulta adusa sentimentelor comunitatii musulmane din Elvetia si din intreaga lume", a declarat acesta agentiei MENA.

in Egipt, Marele Muftiu este persoana aleasa oficial de catre guvernul egiptean, pentru interpretarea legilor islamice.

Marele Muftiu, conform agentiei Mena, i-a incurajat, de asemenea, pe cei 400.000 de musulmani care traiesc pe teritoriul Elvetiei, sa poarte un dialog cu autoritatile elvetiene si sa se foloseasca mijloacele legale de a contesta rezultatul referendumului care, cu un procent de 57,5% din voturile exprimate, interzice construirea de minarete pe teritoriul elvetian.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.