Friday 4 december 2009

Elvetia si minaretele: “sa evitam stigmatizarea Islamului”

Lacasuri Ortodoxe: din Bruxelles

Ministrul Imigrarilor, Eric Besson, s-a declarat luni, 30 decembrie 2009, preocupat de votul elvetienilor de interzicere a constructiei de minarete in Elvetia, intrucat confera sentimentul de "stigmatizare a Islamului" si a cerut evitarea acestui tip de dezbateri in Franta.


"in ceea ce priveste Franta, mi-ar placea sa se evite acest tip de dezbatere privind "urbanismul", a declarat acesta la sosirea sa la Bruxelles pentru o intalnire cu omologii sai din UE.

"Noi nu trebuie sa dam sentimentul de stigmatizare unei religii, in cazul de fata islamului", a explicat el.

"Noi trebuie sa incurajam aparitia in Franta a unui Islam Francez, care se integreaza in valorile Republicii si cel mai bun mod de a realiza acest lucru este sa evitam falsele dezbateri", a insistat acesta.

"Avem destule subiecte importante, cum ar fi burqa, o chestiune de principiu – pentru ca afecteaza demnitatea femeilor – a adaugat el.

"Minaretele nu sunt o chestiune de principiu, din punctul meu de vedere, si nu vreau sa devina un subiect politic", a concluzionat el.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.