4000 de membri ai unei secte islamice au fost evacuati de politie, in Niger

Kano (Nigeria), 17 august 2009
4000 membri ai unei secte islamice au fost evacuati de politie, in Niger

Politia nigeriana a intervenit in acest weekend pentru evacuarea pasnica a 4.000 de membri ai sectei islamice “Darul Islam”, in centrul tarii, la zece zile dupa incheierea unor lupte sangeroase cu o alta secta, in urma carora au rezultat 800 de morti, in nordul tarii.


Aproximativ 1500 de ofiteri de politie veniti din Abuja au participat la aceasta actiune sambata, in orasul Mokwa, la 100 km nord de Minna, capitala Statului Niger, a spus comisarul de politie, Mike Zuokumor.

Adeptii sectei nu au opus rezistenta si nu au fost descoperite arme in comunitatea acestora, a spus el, explicand ca "operatiunea a fost pasnica" si cu scopul de a "preveni o alta eventuala criza religioasa" similara cu cea sangeroasa din nord, din ultimele saptamani.

Membrii sectei "vor fi interogati despre activitatile lor", a mai spus acesta.

Mai mult de 800 de persoane au murit intre sfarsitul lui iulie si inceputul lui august in ciocniri violente dintre armata si membrii unei alte secte, Boko Haram, supranumiti "talibanii", in cinci state din nord.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.