Partidul islamist Justitie si Dezvoltare solicita anchetarea unui film artistic

Lacasuri Ortodoxe: din Rabat/Maroc
Un partid islamist solicita anchetarea unui film

Partidul islamist Justitie si Dezvoltare (PJD, reprezentat in Parlament) a cerut primului-ministru marocan, Abbas El Fassi, "pornirea unei anchete privind un film care a indraznit sa faca referinta la Dumnezeu", a declarat miercuri, 24 decembrie 2009, catre AFP, secretarul general al acestei formatiuni, Abdelilah Benkirane.


Partidul islamist Justitie si Dezvoltare solicita anchetarea unui film artistic

Lansata in 10 decembrie 2009, si publicata miercuri de presa marocana, aceasta cerere a luat forma unei scrisori adresate lui El Fassi urmarind "ca acesta sa ia masurile permise de functia sa" .

Scrisoarea in discutie, semnata de Abdelilah Benkirane, face referinta la filmul "The man who sold the world", al fratilor Swel si Imad Noury, aflat in competitie in ultimul Festival International de Film de la Marrakech (FIFM), din perioada 4-12 decembrie 2009.

Partidul islamist Justitie si Dezvoltare solicita anchetarea unui film artistic

Filmul ar contine “scene care pot atenta la ideea de sacralitate si moralitate. S-au folosit dialoguri indamisibile cu Allah, unul dintre actori afirmand ca Allah este prea ocupat in izolarea sa, ca sa ne asculte rugaciunile", arata scrisoarea PJD.

"The man who sold the world" are la baza unul dintre romanele lui Dostoievski.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.