Evolutia terorismului islamic in Italia este

Lacasuri Ortodoxe: din Roma
Evolutia terorismului islamic in Italia este ingrijoratoare

Evolutia terorismului islamic in Italia "este extrem de ingrijoratoare", dupa atentatul de la mijlocul lunii octombrie, indreptat impotriva unei cazarmi din Milan (nord), care reprezinta "o piatra de hotar", a declarat vineri Ministrul de Interne Roberto Maroni.


"Terorismul islamist evolueaza in Italia (intr-un anumit fel), care ma preocupa foarte mult", a spus acesta reporterilor, subliniind faptul ca atacul din 12 octombrie “marcheaza un punct de cotitura in prezenta celulelor teroriste" pe teritoriul national.

Mohamed Game, un libian in varsta de 35 de ani, a incercat sa intre in acea zi in cazarma carabinierilor, plasand o bomba in interiorul cladirii, cauzand daune, insa doar minore. Un soldat italian a fost usor ranit.

Agresorul, calificat drept "kamikaze”, de ministru, si-a pierdut o mana si ambii ochi in urma acestei actiun,i si doua persoane, un libanez si un egiptean suspectati ca ar fi complici ai atacatorului, au fost arestati in noaptea urmatoare atacului.

"Pana la aceasta actiune, celulele islamiste din Italia au atras fonduri financiare si s-au ocupat de recrutarea membrilor, dar acum contextul este schimbat. Credem ca este posibil ca aceste celule ,care se formeaza, sa se antreneze pentru atacuri ce urmeaza sa aiba loc in Italia", a mai spus ministrul.

Multe dintre persoanele suspectate de terorism islamist au fost arestate in Italia in ultimii ani, si toate au fost judecate, unele fiind condamnate pentru ca apartineau unor celule logistice care urmau sa desfasoare atacuri in peninsula.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.