Din cauza islamizarii, numarul crestinilor care parasesc Libanul este in crestere

in ultimul timp, a crescut considerabil numarul crestinilor care parasesc Libanul, motivul fiind islamizarea crescanda a tarii.

Ziarul libanez „The Daily Star" a publicat un interviu cu preotul catolic Samir Halil Samir, unul dintre specialistii in islam, care a declarat ca „in trecut, Libanul era considerat un model al tolerantei religioase, azi insa procesul de islamizare este tot mai vizibil, fapt care ii pune in garda pe crestini."


in timpul razboiului civil (1975 – 1990), din Liban a emigrat a treia parte din populatia crestina, posturile cheie in stat fiind ocupate tot mai des de musulmani.

Tendinte similare pot fi observate si in alte tari din Orientul Apropiat, unde a fost zdruncinat echilibrul multisecular dintre crestini si musulmani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.