Finante islamice: Andre Gerin (CPF) refuza adaptarea legilor frantuzesti la Sharia

Lacasuri Ortodoxe: din PARIS
Finante islamice: Andre Gerin (CPF) refuza adaptarea legilor frantuzesti "la Sharia"

Deputatul CPF, Andre Gerin, a trimis astazi, vineri 9 octombrie 2009, o scrisoare lui François Fillon cerandu-i sa "amane" introducerea principiilor de finantare islamice in legislatia franceza, apreciind ca nu va functiona "o adaptare la Sharia".


"De ce sa acceptam treptat provocarea de a renunta la legile noastre, la valorile democratice si republicane? (…) Mai ales atata timp cat exista destul de multe semne de intrebare asupra miliardelor de dolari care trec prin sistemul de finante islamic”, a intrebat Gerin, care prezideaza delegatia parlamentara privind purtarea voalului islamic, in randurile unei scrisori a carei copii a reusit sa o obtina AFP.

"Acesta nu este un timp pentru compromisuri, chiar daca sunt mici", asigura el.

Gerin considera ca "guvernul trebuie sa confirme vigilenta sa impotriva tendintelor fundamentaliste si sa dea semnale puternice in ce priveste respectul pentru valorile republicane si principiile laicitatii in Franta”.

"Pentru ce fapt, in numele cui, cu ce drept sa adaptam normele bancare ale tarii noastre la Sharia?”, a mai spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.