Chifteluţe din peşte
Timp de preparare: 20 minAveţi nevoie de:– 1 kg. file de peşte (este mai gustos dacă se foloseşte cel de apă dulce)
– 2 legături de usturoi verde sau 6 căţei de usturoi (puteţi înlocui usturoiul cu ceapă, dacă doriţi să le serviţi reci – chifteluţele cu ceapă sunt mai gustoase reci, cele cu usturoi se servescde obicei calde)
– verdeaţă
– sare, piper
– 1 cartof mediu
– 5 – 6 linguri de făină
– ulei pentru prăjit
Preparare: Daţi prin maşina de tocat peştele, usturoiul sau ceapa, verdeaţa şi, la sfârşit, cartoful (acesta curăţă şi maşina detocat de carne; atunci când aceasta se împotmoleşte, puneţi o feliuţă de cartof crud în maşină). Adăugaţi sare, piper şi făină până cănd amestecul are consistenţa unor chiftele obişnuite. Nu puneţi pâine muiată ca la chiftelele din carne, pentru că nu se va lega compoziţia (acelea au şi ouă).
Se formează apoi chifteluţe care se dau prin făină şi se prăjesc la foc mediu în ulei încins.
Se pot servi cu garnitură de cartofi prăjiţi, piure de cartofi, salată orientală, cartofi rântăliţi (cartofii se taie bucăţi, se fierb, când sunt gata se strecoară şiseparat se căleşte în ulei ceapă verde sau uscată, cu sare şi piper; se pun cartofii fierţi deasupra şi se amestecă).
– conf. Platforma 1 LacasuriOrtodoxe @KSLCatalin_int-act.18.04.8 Bucuresti/ Media Gallery (Chronicles) 1Rdp2.Traditional