Seminarul Teologic Ortodox Sf Tihon de Zadonsk din America are un nou director

Seminarul Teologic Ortodox Sf Tihon de Zadonsk din America are un nou director

Sambata, 30 octombrie 2010, in cadrul unei slujbe de multumire, oficiata in Biserica Ortodoxa Antiohiana Sfanta Maria, Pr. Alexandru Atty a fost instalat director al Seminarului Teologic Ortodox Sfantul Tihon de Zadonsk – USA. Acesta este cel de-al 7-lea director al seminarului.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu


Slujba a fost prezidata de catre Mitropolitul Iona. La evenimentul istoric au mai participat Episcopul Tihon din Dieceza de Est Pennsylvania si Episcopul Michael din Dieceza de New York si New Jersey.

Slujba a fost urmata de o receptie in onoarea Pr. Atty, unii dintre cei prezenti discutand despre acest eveniment fara precedent si istoric, care marcheaza trecerea de la o etapa trecuta din viata comunitatii Sfantul Tihon la inceputul uneia noi. Profesor Dr. Harry Boosalis al acestei institutii a cerut oaspetilor sa nu minimalizeze importanta evenimentului si a adaugat "ziua aceasta nu comemoreaza numai instalarea noului nostru director, ci de fapt deschiderea unei noi ere – Noua era Atty".

Dupa aceea, in discursul sau, Dr. Boosalis a adaugat: "comunitatea noastra umila si deteriorata, care simte acum, in cele din urma, puterea vindecatoare a Domnului nostru, dupa cativa ani dificili, are din nou speranta prin noua sa conducere si inspiratie. "
"O noua era a inceput, si o noua energie se simte in acest campus, cu o emotie necunoscuta vibranta in salile de clasa si pe holurile noastre".

"Dar, intinerirea Sfantului Tihon nu va fi atinsa numai prin intermediul pr. Atty. Ea va reusi doar prin efortul colectiv al tuturor membrilor care alcatuiesc comunitatea din seminar… fiecare avem rolul nostru unic pe care sa il exercitam, si toti trebuie sa lucram impreuna si sa contribuim la reconstructia si renasterea institutiei noastre iubite".

Seminarul Teologic Ortodox Sfantul Tihon este o institutie de invatamant teologic crestin-ortodox – Department of Education of the Commonwealth of Pennsylvania si afiliat la Biserica Ortodoxa din America.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.