In aceasta saptamana are loc examenul teoretic pentru pictorii ce vor sa obtina atestat bisericesc

25 de pictori stagiari care au depus dosarul pentru a obtine atestatul de pictor bisericesc si care au trecut de proba practica desfasurata saptamana trecuta, la Capela Penitenciarului Rahova din Capitala, urmeaza saptamana aceasta un curs teoretic. Prelegerile se desfasoara in sala „Conventus” din Palatul Patriarhiei si sunt sustinute de profesori, pictori si restauratori, pe teme din domeniul dogmaticii, al legislatiei si al picturii bisericesti.


Luni, 28 iunie, candidatii vor sustine examenul teoretic pentru verificarea cunostintelor de specialitate, iar nota finala va fi data de media aritmetica a notelor obtinute la proba practica si la cea teoretica.

Cei care vor fi declarati admisi la examenul de atestare vor primi o autorizatie de tip unic, eliberata de Comisia de Pictura Bisericeasca prin care li se confera dreptul de a executa lucrari de pictura la Bisericile Ortodoxe din cuprinsul Patriarhiei Romane.

Centrul de Presa al Patriarhiei Romane

©Lacasuri Ortodoxe: redactare Teo-Christian

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.