Berlusconi: Verdictul privind crucifixele nu este “coercitiv”

Lacasuri Ortodoxe: din Roma
Berlusconi: Verdictul privind crucifixele nu este "coercitiv"

Decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului, de condamnare a prezentei crucifixului in scolile italiene, nu este "coercitiva", a declarat vineri seful guvernului Italian, Silvio Berlusconi.


"Aceasta nu este o sentinta coercitiva. Nu exista nicio posibilitate de constrangere care sa ne impiedice sa pastram crucifixele in salile de clasa", a declarat acesta la o conferinta de presa, dupa intalnirea Consiliului de Ministri.

Oricare ar fi rezultatul recursului pe care guvernul italian a decis sa il porneasca impotriva acestei hotarari, ea "nu ne va obliga cu forta”, a mai spus el.

Berlusconi a calificat, deja de miercuri, decizia judecatorilor de la Strasbourg, ca fiind "inacceptabila", adaugand ca a fost "una dintre acele decizii care ne fac sa ne indoim de bunul simt al Europei".

Curtea de la Strasbourg a decis, marti, ca prezenta crucifixelor se opune dreptului parintilor de a-si educa propriii copii conform convingerile lor si dreptului copiilor la libertatea de religie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.