Curs de initiere in corecta inventariere a bunurilor unitatilor bisericesti

Curs de initiere in corecta inventariere a bunurilor unitatilor bisericesti

Episcopia Salajului organizeaza in colaborare cu Centrul de Pregatire pentru Patrimoniu al Patriarhiei Romane, in zilele de 30 aprilie, 1 si 2 mai, la sediul protopopiatului ?imleu Silvaniei, un curs de initiere in corecta inventariere a bunurilor unitatilor bisericesti. Vor participa si vor primi diplome 38 de cursanti din Episcopia Salajului si din Episcopia Oradiei.


Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in sesiunea din iunie 2009, a dispus masuri in vederea inventarierii bunurilor de patrimoniu ale Bisericii.

in vederea realizarii acestei operatiuni, care presupune cunostinte si o pregatire speciala, Episcopia Salajului a initiat un program de pregatire a persoanelor care se vor ocupa de procesul de inventariere.

Al doilea obiectiv al acestor cursuri este initierea si formarea de specialisti in probleme de patrimoniu. Echipa de formatori va fi condusa de Prof. Victor Simion, Coordonatorul Centrului de Pregatire pentru Patrimoniu al Patriarhiei Romane.

Episcopia Salajului are in vedere infiintarea unui centru pilot pentru specializarea pe probleme de patrimoniu eclezial.

EPISCOPIA SALAJULUI

©Alex-Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 15/2010