EXAMEN DE CAPACITATE PREOTEASCA IN EPISCOPIA GIURGIULUI

Joi, 8 octombrie, cu binecuvantarea Preasfin?itului Parinte Dr. Ambrozie, Episcopia Giurgiului va organiza examenul de capacitate preo?easca. Examenul se va desfa?ura in sala „Sf. Ioan Valahul" din cadrul Centrului pentru copii si tineret din incinta sediului administrativ al centrului eparhial, incepand cu ora 8.00. Acesta va consta din evaluarea, in scris, a cunostintelor de doctrina si misiune, si la oral a cunostintelor de liturgica, muzica bisericeasca, catehetica, omiletica, drept si administratie parohiala.


Graficul examenului de capacitate preoteasca organizat de Episcopia Giurgiului este urmatorul:

28 septembrie – 20 octombrie 2009 – inscrierea candidatilor

8 octombrie – sustinerea examenului

·ora 8.00 – test psihologic

·ora 9.00 – sustinerea probei scrise la disciplinele Dogmatica si Misiologie

·ora 13.00 – sustinerea probei orale la disciplinele: Teologie Liturgica, Catehetica si Omiletica, Drept si administratie parohiala, Muzica bisericeasca.

10 octombrie– afisarea rezultatelor

Examenul de capacitate preoteasca este valabil timp de un an de zile.

Media generala de titularizare rezulta din: media examenului de bacalaureat / licenta, media de atestare a competentelor profesionale/ media anilor de studiu din facultate si media examenului de capacitate preoteasca.

Candidatii care nu au promovat examenul de capacitate preoteasca se pot prezenta la un nou examen in sesiunea urmatoare, in aceleasi conditii amintite mai sus.

Media de promovare a examenului de capacitate este minimum 7 (sapte).

in rastimpul dintre sesiunile examenului de capacitate preoteasca numirea in posturile vacante (titularizarea) se face, la cerere, in ordinea mediilor, dintre candidatii reusiti in anul in care este valabil examenul de capacitate.

ACTELE NECESARE PENTRU iNSCRIEREA LA EXAMEN

·Cerere de inscriere la examen

·Adeverinta medicala de la medicul de familie

·Curriculum Vitae

·Diploma de bacalaureat – copie xerox

·Foaie matricola liceu – copie xerox

·Diploma de licenta – copie xerox

·Foaie matricola facultate – copie xerox

·Copie xerox dupa actul de identitate

·Recomandarea preotului duhovnic

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.