publicat în: Arhivă

Examen de titularizare (capacitate) preoteasca pentru teologii licentiati in teologie ortodoxa care doresc ocuparea unui post clerical in Episcopia Caransebesului

in conformitate cu prevederile art. 120 din Statutul de organizare si functionare a Bisericii Ortodoxe Romane, anuntam organizarea examenului de titularizare (capacitate) preoteasca pentru teologii licentiati in teologie ortodoxa care doresc ocuparea unui post clerical in Episcopia Caransebesului, in ziua de 20 octombrie 2009.


Probele scrise (Dogmatica si Morala; I.B.U. si I.B.O.R.) vor avea loc intre orele 9-12 in incinta Facultatii de Teologie din Caransebes, iar probele orale (Exegeza Noului Testament, Predica, Cateheza, Liturgica, Tipic, Cantare si Legislatie) vor avea loc incepand cu orele 14.00 in incinta Seminarului Teologic „Ioan Popasu” din Caransebes. Subiectele de examinare se gasesc la Centrul Eparhial si la Oficiile protopopesti.

Cei doritori pot depune dosarul de inscriere la examen la Centrul Eparhial, Serviciul Administrativ-Bisericesc, pana la data de 15 octombrie 2009. Dosarul va cuprinde: cerere de inscriere la examen, un Curriculum Vitae, fotocopii nelegalizate dupa: diploma de bacalaureat, atestatul profesional (dupa caz), diploma de licenta (sau adeverinta eliberata de Secretariatul Facultatii cu media anilor de studii si a examenului de licenta), diploma de master (dupa caz), foaia matricola si carte de identitate.

Amintim ca media examenului de titularizare (capacitate) preoteasca este luata in considerare la concursul de dosare pentru numirea intr-o parohie a debutantilor.

Valabilitatea acestui examen de titularizare, ca si a celor precedente, este de un an.