Wednesday 9 december 2009

Inmanarea diplomelor de conservator absolventilor cursului destinat viitorilor restauratori de biserici si monumente de patrimoniu

restauratori de biserici  monumente

Sub patronajul Mitropoliei Olteniei si cu binecuvantarea inalt Preasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, Fundatia Cuvantul care Zideste a organizat in perioada mai – august 2009 un stagiu detaliat de pregatire destinat viitorilor restauratori de biserici si de monumente de patrimoniu din cadrul Mitropoliei Olteniei.


Cursurile au fost incadrate intr-un proiect sustinut prin fonduri Phare Coeziune Economica si Sociala si au avut ca scop pregatirea unui grup de 20 de persoane, absolventi cu studii teologice, medii sau superioare, din mediul rural, din judetele Dolj, Gorj, Mehedinti si Valcea, pentru specializarea in meseria de conservator bunuri culturale. in proiect au mai fost implicate urmatoarele institutii de cultura: Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura Bucuresti, care s-a ocupat de pregatirea teoretica si practica a cursantilor si Muzeul de Arta din Craiova, care a avut in grije activitatile plastice privind ambalarea tuturor tipurilor de obiecte artistice, elemente practice de conservare, precum si pregatirea studentilor pentru organizarea si depozitarea elementelor de parimoniu.

restauratori de biserici  monumente

Proiectul a fost incheiat vineri, 27 noiembrie 2009, in incinta Casei Universitarilor din Craiova, prin inmanarea diplomelor de conservator cursantilor care au absolvit si prin organizarea unei mese rotunde in care au fost dezbatute probleme legate de importanta restaurarii si conservarii bunurilor de patrimoniu bisericesc din Mitropolia Olteniei.

Dupa ce a facut un rezumat al intregului proiect, Parintele Ion Resceanu, directorul Fundatiei Cuvantul care Zideste, a tinut sa multumeasca celor prezenti si a subliniat importanta pe care o are conservarea valorilor de cult: „Ne bucuram ca putem lua parte la salvarea acestui inestimabil tezaur pe care il detine Biserica din Oltenia. Este foarte important sa ducem mai departe zestrea pe care ne-au lasat-o inaintasii nostri, de aceea, prin proiectul pe care tocmai l-am incheiat, ne dorim sa construim pozitiv dorinta si dragostea pentru Biserica si pentru valorile ei”.

SE LUCREAZA!

NU STA, INSCRIE-TI BISERICA!

Vrei sa fii ctitor de site? Ajuta alaturi de noi, ca fiecare biserica ortodoxa sa aiba propriul sau SITE!

100% in administrarea si proprietatea Bisericii


DA CLICK aici si vezi cum mai stam AZI…

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.